Margrethe krijgt portret voor tachtigste verjaardag

Vorsten

16-06-2020 21:01:49

Het Deense koningshuis heeft op sociale media een nieuw portret van koningin Margrethe gedeeld. Het portret is geschilderd naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de koningin, die zij eerder dit jaar vierde.

Het portret is geschilderd door kunstenaar Niels Strøbek. Margethe wordt afgebeeld onder een sterrenhemel, en het frame is versierd met een kroon. Het is niet de eerste keer dat Strøbek de koningin heeft geportretteerd. 45 jaar geleden schilderde hij voor het eerst een portret van Margrethe en daar zouden nog vier andere portretten op volgen.

Het schilderij hangt in het Nationaal Historisch Museum voor de tentoonstelling ‘gezichten van de koningin’. Op die tentoonstelling kunnen bezoekers ook de andere portretten van Margrethe die Strøbek heeft geschilderd bewonderen.

Overigens houdt Margrethe zelf ook van creatieve activiteiten. Onlangs onthulde de vorstin in een tv-programma dat ze zelf vaak schildert en tijdens de coronacrisis heeft geborduurd.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.