Charles bezoekt graf van grootmoeder Alice in Jeruzalem

Vorsten

2020-01-24 20:56:18

Prins Charles heeft zijn bezoek aan Israël aangegrepen om het graf van zijn grootmoeder, prinses Alice van Battenberg, te bezoeken. Samen met de voormalige anglicaanse bisschop van Liverpool James Jones ging hij in Oost-Jeruzalem naar de Russisch-orthodoxe kerk van Maria Magdalena op de Olijfberg, waar zijn grootmoeder van vaders kant ligt begraven.

Charles bezocht het graf in alle rust zonder dat het vooraf was aangekondigd. In zijn toespraak donderdag bij het World Holocaust Forum stond hij al wel even stil bij het leven van Alice. Hij vertelde dat hij geïnspireerd raakte door “de onbaatzuchtige acties” van “zijn lieve grootmoeder”, die in 1943 in Athene een Joodse familie redde door die in huis te nemen en te verstoppen.

Prinses Alice, de non geworden moeder van Charles’ vader prins Philip, stierf in 1969 op 84-jarige leeftijd in Buckingham Palace. Het was haar wens begraven te worden in Het Heilige Land, een wens die pas in 1988 in vervulling ging. Haar leven kwam recent weer in de belangstelling doordat de Netflix-serie The Crown een aflevering aan haar wijdde.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig