Deken en donatie voor pasgeboren prinses

Vorsten

04-05-2015 14:07:00

LONDEN – Nu de dochter van prins William en zijn vrouw Catherine geboren is, is het tijd voor de eerste cadeautjes vanuit het buitenland. Australië laat weten een zachte deken van Tasmaanse merinowol op te sturen. Daarnaast doet het land een donatie aan een goed doel, weet Mirror.

Het land doneert 10.000 Australische dollars aan een organisatie voor het behoud van de beschermde diersoort dwergbuidelmuis. Dat kondigde premier Tony Abbott maandag aan. “Ik hoop dat de prinses op een dag Australië kan bezoeken en zelf een dwergbuidelmuis kan beethouden.” Er leven in het wild nog maar 2000 dwergbuidelmuizen. Ook aan het andere geschenk is aandacht besteed. De deken van de zachte merinowol krijgt borduurwerk met een traditioneel Australisch bloemenpatroon.

Het is niet de eerste keer dat het land uitpakt vanwege een geboorte in het Britse koningshuis. In 2013 doneerde de toenmalige premier van Australië 10.000 dollar aan een onderzoeksproject rond langoorbuideldassen, ter gelegenheid van de geboorte van prins George.

Meer Verenigd Koninkrijk