Justitie VS wil prins Andrew ondervragen over Jeffrey Epstein

Vorsten

08-06-2020 10:36:54

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zondagavond een officiële eis ingediend dat het de Britse prins Andrew mag ondervragen over zijn banden met Jeffrey Epstein. Dat melden Britse media maandag.

Er is door de Amerikanen een zogenoemde MLA (Mutual Legal Assistance) ingediend. Daarmee worden twee landen verplicht om informatie met elkaar uit te wisselen over rechterlijke en criminele zaken. In dit geval zou het dus gaan om de getuigenis van prins Andrew over Jeffrey Epstein, de veroordeelde pedofiel die vorig jaar in zijn cel zelfmoord pleegde.

Andrew zou volgens de Amerikanen nog niet hebben meegewerkt aan een dergelijk onderzoek naar Epstein. Een middel als de MLA gaat voorbij aan een eventueel verzoek van Buckingham Palace om de prins met rust te laten. Dat zou betekenen dat Andrew in de komende maanden voor een Britse rechtbank moet getuigen over zijn banden met Epstein.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.