Koningin Elizabeth en prins Harry spreken elkaar meer dan ooit

Vorsten

2021-03-08 04:53:23

De Britse prins Harry heeft in het afgelopen jaar meer contact gehad met zijn oma, koningin Elizabeth, dan in de jaren daarvoor. De band met zijn vader Charles en broer William heeft wel geleden onder zijn vertrek uit het Verenigd Koninkrijk, zo vertelde de hertog van Sussex in een interview met Oprah Winfrey dat zondagavond werd uitgezonden in de VS.

Prins Harry en zijn vrouw Meghan spraken beiden in de uitzending lovend over de koningin. Meghan vertelde vroeg in het interview dat zij altijd heeft genoten van het gezelschap van de grootmoeder van haar man, en deelde onder meer een anekdote over een autoritje waarbij de koningin haar deken deelde met de Amerikaanse. Harry, die halverwege het interview aanschoof, verklaarde meermaals erg veel respect te hebben voor zijn oma. De twee lieten ook weten dat zij koningin Elizabeth meteen hebben gebeld toen ze het nieuws kregen dat prins Philip in het ziekenhuis was opgenomen.

Over de band met zijn vader was prins Harry minder positief. Hij is teleurgesteld in het gebrek aan steun dat hij kreeg van prins Charles toen Meghan en hij het moeilijk hadden en te maken kregen met racisme. Ook verwijt hij zijn pa niet meer begrip voor de situatie te hebben gehad na wat prins Charles heeft meegemaakt tijdens zijn huwelijk met prins Harry’s moeder, Diana. Toch liet hij doorschemeren dat de twee eraan werken hun band te herstellen.

Van zijn broer William zal hij altijd zielsveel houden, zo liet de hertog van Sussex weten. “Hij is mijn broer, we zijn samen door een hel gegaan. Ik bedoel, we hebben zoveel gedeelde ervaringen. Maar op het moment bevinden we ons op verschillende paden.”


Meer Verenigd Koninkrijk