Koninklijke gasten bij herbegrafenis

Vorsten

26-03-2015 10:12:00

LEICESTER – Drie leden van de Britse koninklijke familie zijn donderdag aanwezig bij de herbegrafenis van de middeleeuwse koning Richard III. De jongste schoondochter van de Britse koningin Elizabeth is aanwezig, Sophie, de Gravin van Wessex, evenals een neef van de koningin en zijn vrouw, de Hertog en Hertogin van Gloucester.

Sophie is de vrouw van prins Edward, achtste in lijn van de troonopvolging. De Graaf en de Gravin van Wessex wijden hun tijd aan hun plichten voor het Koninklijk Huis, maar zijn veel minder zichtbaar dan de andere kinderen van Elizabeth. Tot 2002 werkte Sophie in de public relations, maar ze moest dat werk laten schieten nadat minachtende uitspraken van haar over leden van de regering uitlekten.

De gravin geldt bij formele gelegenheden als derde vrouw aan het hof en neemt veelal de honneurs waar bij huwelijken van buitenlandse troonsopvolgers. In die hoedanigheid waren Edward en Sophie ook bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

De Hertog van Gloucester, ofwel prins Richard, is de kleinzoon van koning George V. Hij is de zesde prins die de titel draagt. De derde Hertog van Gloucester was Richard Plantagenet, de latere Richard III.

Meer Verenigd Koninkrijk