Prins Harry geraakt door foto’s die kinderen inzonden

Vorsten

22-10-2021 15:17:41

Prins Harry is diep geraakt door de foto’s die kinderen hebben ingestuurd voor een fotowedstrijd. Op de foto’s legden zij hun leven vast in gezinnen die met grote gezondheidszorgen kampen.

De wedstrijd werd georganiseerd door WellChild, een liefdadigheidsinstelling die ervoor zorgt dat Britse kinderen die ziek zijn thuis verzorgd kunnen worden in plaats van in het ziekenhuis. De hertog van Sussex is sinds 2017 beschermheer van de organisatie.

“Alle kinderen en families die ik in de loop der jaren voor WellChild heb mogen ontmoeten, zijn allemaal ongelofelijk optimistisch, moedig en veerkrachtig”, zei Harry tijdens de opening van de tentoonstelling waar alle inzendingen te zien zijn. “Ik was daarom niet alleen trots om als juryvoorzitter deel te nemen aan deze tentoonstelling, ik was ook geraakt door wat ik zag omdat de kinderen op elke foto een moment hebben vastgelegd dat zoveel zegt over hun persoonlijke omstandigheden. Iedereen die deel uitmaakt van de WellChild-familie is een ware inspiratie.”

De winnaar van de wedstrijd ontvangt een fotoshoot voor het hele gezin.

Meer Verenigd Koninkrijk