Prins William schrijft brief na dood zuster

Vorsten

2014-12-08 04:49:00

LONDEN – Nadat de verpleegster Jacintha Saldanha twee jaar geleden zelfmoord pleegde, schreef prins William een brief aan haar echtgenoot Ben Barboza. Hij liet de brief zien aan Daily Mail in zijn eerste interview sinds de dood van Saldanha.

“Jacintha en haar collega’s zorgden zo goed voor ons beiden, en het spijt me gewoon zo erg dat iemand die zoveel om anderen gaf in zo’n wanhopige situatie is gekomen”, schreef William in zijn brief, die Barboza zo’n drie weken na Jacintha’s dood aantrof tussen duizenden andere steunbetuigingen uit heel de wereld.

Ook Sarah Ferguson en haar dochters Beatrice en Eugenie schreven een kaart. Aan Jacintha’s dochter Lisha schreef de Hertogin van York: “Het spijt me verschrikkelijk dat je je moeder moet missen. Ik ben mijn moeder verloren in een auto-ongeluk, en het is zo definitief, en je zou willen dat je vaarwel had kunnen zeggen.” Sarah’s moeder Susan Barrantes overleed in 1998 in een ongeluk in Argentinië.

Grap

Saldanha werkte in het ziekenhuis waar Williams vrouw Catherine in de beginfase van haar zwangerschap van prins George in 2012 werd behandeld. Zij pleegde zelfmoord nadat een Australisch radioprogramma een grap met haar uithaalde. Twee dj’s deden terwijl ze op de radio met Saldanha over de telefoon spraken alsof ze koningin Elizabeth en prins Charles waren, om zo informatie over Catherine’s toestand los te peuteren.

Barboza zegt veel steun te hebben gehad aan de brief van de prins. “Het herinnert ons eraan dat er mensen zijn die om ons geven, hoe belangrijk ze ook zijn.”


Meer Verenigd Koninkrijk