Japans keizerspaar leeft mee met slachtoffers regenval

Vorsten

2020-07-20 22:02:40

Het Japanse keizerspaar zou het liefst persoonlijk naar het eiland Kyushu reizen om zelf poolshoogte te nemen na de vreselijke regenval en overstromingen die het zuiden van Japan begin deze maand troffen. Maar keizer Naruhito en keizerin Masako zijn sinds de corona-uitbraak dit voorjaar hun woonplaats Tokio nog niet uitgeweest. Het bezoek zal daarom moeten wachten.

In plaats daarvan heeft het keizerspaar maandag via de grootmeester van het keizerlijk hof condoleances en medeleven overgebracht aan de gouverneur van de prefectuur Kumamoto, waar door het noodweer zeker twintig doden zijn gevallen. Keizer en keizerin waren diep bedroefd dat ook in andere delen van het land zoveel mensen schade hebben geleden door de regens, zo liet het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding weten.

Het keizerspaar maakt zich tevens zorgen over de mensen die tijdens de coronapandemie in de eerste lijn hebben gestaan om hulp te bieden en hun werk wordt zeer gewaardeerd, aldus het hof. Anders dan bijvoorbeeld zijn Europese collega’s, zoals de Britse koningin Elizabeth en koning Willem-Alexander, heeft de Japanse keizer tijdens de coronacrisis geen toespraak gehouden en is hij ook voornamelijk in de keizerlijke residentie gebleven.


Meer Japan

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt