Nieuwe video van wandelende prinses Mako op verjaardag

Vorsten

23-10-2020 13:54:43

De Japanse prinses Mako viert vrijdag haar 29e verjaardag. Het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding heeft daarom een nieuwe video gedeeld van haar en haar jongere zus, prinses Kako.

In de clip, die eerder deze maand is opgenomen in het Akasaka-paleis, is te zien hoe de zussen aan het wandelen zijn. Mako en Kako bewonderen de planten en bomen in de tuin en maken er foto’s van.

Vanwege de verjaardag van Mako kwam bij Japanse media de vraag weer naar boven wanneer haar uitgestelde huwelijk met Kei Komuro zal plaatsvinden. “Dat weten we niet op dit moment”, liet een woordvoerder van haar ouders, kroonprins Fumihito en kroonprinses Kiko, weten. “De pandemie heeft een significante impact en de situatie is weer veranderd sinds ze bekendmaakten het uit te stellen.”

Lezingen

Het koppel is al sinds 2017 verloofd en zou eigenlijk in 2018 trouwen. Dat werd uitgesteld naar dit jaar vanwege financiële problemen in Komuro’s familie.

Hoewel Mako dus niet druk hoeft te zijn met het plannen van een bruiloft en zich moest afzonderen vanwege de coronacrisis, heeft ze de afgelopen maanden niet stilgezeten. De prinses volgde zo’n dertig online lezingen over de pandemie.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord