Henri helpt met de Luxemburgse druivenoogst

Vorsten

2020-10-09 15:56:32

De Luxemburgse groothertog Henri heeft vrijdag zelf de schaar ter hand genomen om in het meest productieve en bekendste wijngebied van het land te helpen bij de druivenoogst. Dat gebeurde bij ‘Wormer Koeppchen’ aan de Moezel en nabij de kapel ter ere van de patroonheilige van de wijngaarden, Sint Donatus. Die beschermt volgens de gelovigen tegen bliksem, onweer, hagelsteen, storm en vuur.

“Met een hellingshoek van meer dan 45 graden, een schelpkalkbodem en een deels perfecte zuidwest-oriëntatie krijgen de wijnstokken in de Koeppchen veel zon, ideale omstandigheden voor de Riesling”, aldus het Luxemburgse bureau voor toerisme. Het uitstekende zomerweer van dit jaar belooft een bijzonder goede oogst, meldde het Luxemburgse hof in het verslag van de groothertogelijke excursie en hulp bij het oogsten.

Er worden sinds eind vorige maand druiven geplukt en Henri kreeg bij zijn rondgang door de vallei en de wijngaarden uitleg van wijnboeren over de verschillende kwaliteiten van de druiven. Ook kreeg hij een demonstratie van een speciale tractor die in staat is zelfs op het steilste deel van de hellingen te worden ingezet bij de oogst. Henri moest zelf ook flink klauteren, maar nam vervolgens ook een volle emmer met vers geoogste druiven mee.


Meer Luxemburg