Vroedvrouwen op bezoek bij Luxemburgse erfgroothertog

Vorsten

14-10-2020 22:17:59

De Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en zijn vrouw Stéphanie hebben woensdag thuis in kasteel Fischbach bezoek gehad van een afvaardiging van de Luxemburgse vereniging van vroedvrouwen. Die kwamen vertellen over hun werk en organisatie, zo maakte het Luxemburgse hof na afloop bekend.

Het bezoek had Guillaume en Stéphanie ontroerd. Ze zijn immers zelf pas sinds kort ouders en de in mei geboren prins Charles werd ook uit bed gehaald om aan de vroedvrouwen getoond te worden. Tijdens het gesprek kwam ook aan de orde dat de coronapandemie het werk voor de vroedvrouwen heeft bemoeilijkt en welke voorzorgsmaatregelen ze nemen om besmettingen te voorkomen.

Guillaume’s moeder groothertogin Maria Teresa richtte zich ondertussen in een videoboodschap tot de afgestudeerden in de gezondheidsberoepen aan de hogeschool van Luxemburg die woensdag hun diploma ontvingen. “Ik weet hoe belangrijk deze dag voor jullie is en ik dank jullie met heel mijn hart voor het kiezen van dit prachtige beroep dat mensen helpt bij ziekte en lijden”, aldus Maria Teresa. “Bravo, en dank voor jullie inzet voor onze samenleving. We hebben jullie nodig.”


Meer Luxemburg

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft