Prins Albert onderscheiden in Duitsland

Vorsten

2016-09-12 19:23:00

Prins Albert II van Monaco heeft maandag een hoge onderscheiding in ontvangst mogen nemen. De vorst kreeg in Duitsland de Deutscher Meerespreis voor zijn jarenlange inzet voor de bescherming van de oceanen.

Albert, voorzitter van de Commission Internationale pour l’Exploration Scientifique de la Méditerranée (CIESM ), kreeg de onderscheiding op de eerste dag van het 41e CIESM Congres. Dat vindt dit jaar plaats in het Duitse Kiel. De komende dagen spreken meer dan vijfhonderd wetenschappers uit vijftig landen over verschillende maritieme onderwerpen.

Duitsland is niet het eerste land dat prins Alberts inspanningen voor de oceanen beloond. Vorig jaar ontving de Monegaskische vorst een hoge onderscheiding van Frankrijk. Albert werd benoemd tot commandeur van maritieme verdienste. Hij kreeg de bijbehorende versierselen omgehangen door de Franse president François Hollande.

De Commission Internationale pour l’Exploration Scientifique de la Méditerranée werd in 1919 opgezet door prins Albert I, die een groot deel van zijn leven wijdde aan de studie van de zee en oceanen. Zijn achterkleinkind Albert II staat sinds 2001 aan het hoofd van CIESM.


Meer Monaco