Prins Albert spreekt bevolking Monaco moed in

Vorsten

01-01-2021 08:39:23

Prins Albert II van Monaco heeft donderdagavond een korte nieuwjaarstoespraak gehouden voor de bevolking van het vorstendom. Aan het slot voegde prinses Charlène zich bij hem om iedereen mede namens hun kinderen prins Jacques en prinses Gabriella een goed nieuw jaar te wensen.

Albert maakte van de gelegenheid gebruik om vooruit te kijken naar een toekomst waarin de wereld van voor de coronacrisis niet automatisch terugkeert, maar waarin innovatie moet worden aangewend om “onszelf opnieuw uit te vinden”. Het is belangrijk dat de door de pandemie zwaar getroffen economie van Monaco daarin meegaat, waarbij ook oog is voor het milieu en beheersing van het klimaat, aldus de vorst.

Albert probeerde met zijn toespraak de bevolking moed in te spreken, in de wetenschap dat de jaarwisseling lang niet zo feestelijk en warm kon zijn als in voorgaande jaren. Hij verzekerde iedereen dat hij zijn uiterste best zou doen om het vorstendom uit de crisis te leiden.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.