Prinses Charlène klaar voor race Corsica-Monaco

Vorsten

11-09-2020 13:35:59

Prinses Charlène van Monaco is vrijdag bezig met de laatste voorbereidingen voor haar even avontuurlijke als uitdagende oversteek van Corsica naar Monaco. Dat doet ze dit weekeinde met een zeefiets tijdens de door haar georganiseerde ‘Calvi-Monaco Water Bike Challenge‘. Daarmee wil ze aandacht vragen voor zwemvaardigheid, het voorkomen van verdrinken en veiligheid in het water. Dat zijn ook de doelen van haar stichting.

Charlène, echtgenote van vorst Albert II, heeft twee teams van elk vier deelnemers bij elkaar gebracht: ‘Serenity’, dat ze zelf leidt en ‘Notorious’ waarin haar broer Garethe Wittstock uitkomt naast onder meer voormalig mixed martial arts-kampioen Conor McGregor.

Deze twee ploegen nemen het tijdens de 180 kilometer lange oversteek tegen elkaar op, waarbij elk team steeds één fietser in het water heeft. De ploeggenoten kunnen elkaar naar eigen inzicht aflossen, waarbij de eerste wissel twintig minuten na vertrek uit de Corsicaanse havenplaats Calvi is toegestaan. Alle deelnemers zijn voorzien van gps en kunnen dit weekeinde online worden gevolgd via http://fcpm.mc/live.

Een zeefiets of seabike lijkt eigenlijk op een op twee drijfvlotten of pontons (‘floaters’) gemonteerde hometrainer. De vlotten zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als een surfboard en volgens de fabrikant haalt de zeefiets snelheden van 20 tot 25 kilometer per uur. De teams hebben twee dagen uitgetrokken voor de overtocht.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.