Erwin Olaf raakte geëmotioneerd door brief Amalia

Vorsten

15-10-2021 23:23:03

Fotograaf Erwin Olaf was tot tranen toe geroerd door de brief die kroonprinses Amalia dit jaar aan premier Rutte stuurde. In een interview met het tijdschrift LINDA. zegt Olaf dat het schrijven, waarin de prinses zegt afstand te doen van haar toelage gedurende haar studietijd, laat zien hoe pienter de toekomstige koningin is.

In het dubbelinterview in de nieuwste editie vraagt YouTube-ster Nikkie de Jager aan Olaf of hij nog een lijst heeft van mensen die hij graag voor zijn camera zou zien verschijnen. Dat is Amalia zodra ze 18 jaar is, zegt de fotograaf. “Ik vind haar ongelooflijk goed. Bij het lezen van de brief die ze heeft gestuurd om af te zien van die toelage, sprongen de tranen in mijn ogen. Wat ben jij een totaal intelligent iemand, dacht ik.” De Jager zou dan wel de make-up willen doen, geeft ze aan. “Dat lijkt me helemaal top”, zegt Olaf.

Olaf is geen onbekende van de Oranjes. Hij legde zowel de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane als hun ouders koningin Máxima en koning Willem-Alexander meerdere keren vast.

Meer Nederland