Felicitaties van Koninklijk Huis voor succesvolle baanploeg na WK

Vorsten

24-10-2021 20:51:51

De Nederlandse baanwielrenners hebben na de succesvolle WK in Roubaix felicitaties gekregen van het Koninklijk Huis. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima stuurden, zoals gebruikelijk bij een wereldtitel van een Nederlandse sporter, een openlijke felicitatie via de sociale media.

“Wat een indrukwekkend WK baanwielrennen voor Nederland in Roubaix! Met zijn derde gouden medaille tijdens dit wereldkampioenschap sloot Harrie Lavreysen vandaag met winst op de sprint overtuigend het WK voor Nederland af”, staat in de verklaring van het Koninklijk Huis. “Op de keirin prolongeerde hij eerder deze week al zijn wereldtitel en samen met ploeggenoten Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland maakte hij de hoge verwachtingen waar door voor de vierde keer op rij het goud te pakken op de teamsprint. Een prestatie van formaat! Hoogland toonde zich daarnaast ook nog eens heer en meester op de kilometer tijdrit. Kirsten Wild en Amy Pieters toonden zich op de koppelkoers een klasse apart en behaalden zaterdag door kracht, techniek en snelheid hun derde wereldtitel op rij. Vol trots en met veel waardering feliciteren we alle winnaars met het behalen van hun wereldtitels.”

Met tien medailles (vijf goud, drie zilver, twee brons) eindigde Oranje in het medailleklassement op de tweede plaats achter Duitsland, dat elf plakken pakte waarvan zes gouden.

Meer Nederland