Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan Mooiste Oranjestraat

Vorsten

2021-06-17 20:08:18

Koning Willem-Alexander heeft donderdagavond, vlak voor de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK voetbal, een verrassingsbezoek gebracht aan de Haagse Marktweg. De straat werd begin deze maand na een wedstrijd uitgeroepen tot ‘Mooiste Oranjestraat van Nederland’.

De koning liep mee naar de achtertuin van een van de bewoners waar een scherm was geïnstalleerd om de wedstrijd te kijken. Met het bezoek wilde Willem-Alexander zijn saamhorigheid met alle miljoenen Oranjefans in Nederland tot uitdrukking brengen.

De bewoners van de Marktweg deden mee aan een wedstrijd van bouwmarkt Hornbach en versierden alle huizen, lantaarnpalen en containers met onder meer vlaggen en spandoeken. Sommige gevels zijn volledig oranje gekleurd. De Marktweg won de titel van Mooiste Oranjestraat ook al in 2014.

Tijdens het eerste duel van Oranje tegen Oekraïne zat Willem-Alexander samen met koningin Máxima op de tribune in de Johan Cruijff ArenA. Beelden van een juichende koning na de winnende 3-2 gingen de hele wereld over.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana