Koningin Máxima gaat inderdaad weer naar Davos

Vorsten

20-01-2020 12:42:01

Zoals verwacht is Máxima vanaf maandagavond weer aanwezig bij het Wereld Economisch Forum in Davos. De koningin blijft tot en met donderdag in Zwitserland, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt. In haar rol als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties spreekt ze met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen, functionarissen van centrale banken en vertegenwoordigers van fintech-organisaties en het bedrijfsleven.

Máxima woont maandagavond eerst een diner bij waar wordt gesproken over hoe activiteiten van deelnemers kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren. Op dinsdag houdt de koningin een korte toespraak als opening van een lunchbijeenkomst van het International Trade Initiative. Máxima opent woensdag een workshop en heeft een overleg met tien internationale bedrijven over projecten die financiële diensten voor hun klanten beter toegankelijk maken en marktpotentieel vergroten. Haar tijd in Davos sluit de koningin donderdag af met onder meer een werklunch van de Washington Post en Foreign Policy.

Máxima is niet de enige koninklijke aanwezige bij het Wereld Economisch Forum. De Britse prins Charles is voor het eerst in bijna dertig jaar weer van de partij in Davos. Ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde reizen naar Zwitserland.

Meer Nederland