Koningin Máxima opent Week van het geld

Vorsten

10-03-2014 08:48:00

DEN HAAG – Koningin Máxima begint de week in Hilversum. Daar opent ze maandag in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de nationale Week van het geld. In deze week leren kinderen in het basisonderwijs hoe ze verstandig omgaan met geld.

Dinsdag gaat de koningin naar Etten-Leur. Ze bezoekt ’s ochtends de zorginstelling Avoord Zorg en Wonen, waar ze in het kader van de Nationale Week van Zorg en Welzijn aandacht vraagt voor werken in de zorg. Máxima spreekt tijdens haar bezoek met medewerkers en vrijwilligers in de instelling.

Later deze week komt koning Willem-Alexander in actie in Rotterdam. Hij opent donderdagmiddag in de havenstad het nieuwe station Rotterdam Centraal.

Vrijdag staat er nog een cultureel programma in de agenda van prinses Beatrix. Ze krijgt dan in Den Haag een voorstelling aangeboden door het Koninklijk Conservatorium. De opvoering heet ‘Royaal talent voor prinses Beatrix’. Hiermee wil het conservatorium de prinses bedanken voor haar inzet op het gebied van de kunst, en in het bijzonder voor de muziek en dans, tijdens haar koningschap.

Meer Nederland