Drukke week voor het koningspaar

Vorsten

17-05-2014 12:00:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een drukke week voor de boeg, met onder meer diverse openingen. Ook slaat Willem-Alexander een nieuwe twee euromunt.

De koning verricht op woensdag de ceremoniële muntslag van een nieuwe munt met het Koningsdubbelportret. In het kader van de troonswisseling werd vorig jaar al het dubbelportret geïntroduceerd, waarop Willem-Alexander en zijn moeder Beatrix staan. De nieuwe munt met het Koningsdubbelportret is de laatste waarop Beatrix te zien is.

Willem-Alexander opent donderdag de Seurat-tentoonstelling van het Kröller-Müller Museum. Vrijdag opent hij het vernieuwde Museum Prinsenhof in Delft.

Koningin Máxima is dinsdag aanwezig bij de inaugurele rede van professor Jumoke Oduwole bij het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag. Donderdag reikt zij de Appeltjes van Oranje 2014 uit op Paleis Noordeinde. Op die dag opent Máxima ook het ECSITE-congres voor cultuur-en wetenschapscommunicatie in het World Forum in Den Haag. ’s Avonds woont ze in het Efteling Theater het galaconcert bij van de Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand. Vrijdagmiddag staat voor haar een lunch op het programma van ontwikkelingsorganisatie Cordaid in Amsterdam.

Meer Nederland