Margriet op pad met Canadese premier Justin Trudeau

Vorsten

27-10-2021 22:43:14

Prinses Margriet bezoekt vrijdag samen met de Canadese premier Justin Trudeau de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom. Het bezoek vindt plaats voorafgaand aan de ontmoeting die Trudeau later die dag heeft met demissionair premier Mark Rutte.

De Canadese premier wordt niet voor niets vergezeld door prinses Margriet bij zijn bezoek aan Bergen op Zoom. De prinses werd tijdens de Tweede Wereldoorlog geboren in de Canadese stad Ottawa en heeft altijd een speciale band onderhouden met het land. Vorig jaar nog zou ze er met haar man Pieter van Vollenhoven naartoe gaan om 75 jaar bevrijding te vieren. Door de pandemie ging dat niet door, maar in een toespraak vanuit Nederland bedankte ze de Canadese oorlogsveteranen voor hun grote aandeel in de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na afloop van het bezoek aan de Canadese Oorlogsbegraafplaats bezoekt Trudeau het ministerie van Algemene Zaken voor een gesprek met Rutte en zullen zij gezamenlijk de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden bezoeken. De ontvangst wordt afgesloten met een besloten werkdiner in Den Haag.

Meer Nederland