Máxima leerde Nederlands door naar liedjes te luisteren

Vorsten

2021-05-16 22:04:57

Koningin Máxima heeft mede door naar Nederlandse muziek te luisteren de taal onder de knie gekregen. Dat vertelde ze in het programma Koningin Máxima; een leven vol muziek. In het NPO 1-programma wordt zondagavond uitgebreid stilgestaan bij de rol van de koningin in het project Meer muziek in de klas.

“Muziek doet heel veel met je”, zei Máxima op de vraag waarom ze muzieklessen zo belangrijk vindt. Het helpt met het opdoen van allerlei vaardigheden. “Daarnaast is het een manier om een andere taal te leren, zeker voor kinderen die net in Nederland zijn gekomen. Ik heb zo veel nieuwe woorden geleerd door Nederlandse liedjes.” Maar het is ook leuk om muziek te maken, zei de koningin verder. “Je doet het samen.”

“Mijn moeder is opgegroeid met muziek”, vertelde prinses Amalia naar aanleiding van een vraag van kinderen die meewerken aan het programma. De prinses zei ook nog dat zij en haar zussen door die liefde voor muziek van hun moeder ook van muziek zijn gaan houden.

Oortjes

Amalia vertelde ook nog dat Máxima graag zingt in huis, maar dat haar dat niet altijd in dank wordt afgenomen. “Dan heeft ze haar oortjes in en dan realiseert ze niet hoe hard het gaat.” De prinses moet haar moeder dan toch wel even tot de orde roepen.

Koningin Máxima; een leven vol muziek is eerder opgenomen in Theater Carré in Amsterdam. Aan het programma werkten tal van muzikanten mee.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?