Máxima leert over productie van medische mondkapjes

Vorsten

2020-05-12 12:37:24

Koningin Máxima is dinsdag naar Alkmaar afgereisd voor een werkbezoek aan AFPRO Filters. Het bedrijf, gespecialiseerd in producten voor luchtfiltratie, produceert in samenwerking met Koninklijke Auping en Koninklijke DSM mondkapjes voor professionals in de zorg.

Máxima kreeg aan het begin van haar werkbezoek een rondleiding door de productiefaciliteit. Daar kreeg ze uitleg over de grondstoffen voor de kapjes, de speciale machines die zijn aangeschaft voor de productie en de kwaliteitstest die wordt gedaan.

De koningin had vervolgens twee rondetafelgesprekken. Zo ging Máxima in gesprek met vertegenwoordigers van het samenwerkingsverband van AFPRO, Koninklijke Auping en Koninklijke DSM over de productie en het kwaliteitsproces. De krachten zijn gebundeld omdat elk bedrijf zijn eigen specialiteiten heeft in het proces.

Een miljoen mondkapjes

Daarna sprak Máxima met vertegenwoordigers van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) over zijn rol in de gezamenlijke inkoop van onder meer medische mondmaskers en de distributie. Bij dat gesprek was ook iemand van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar aanwezig die vertelde over het gebruik van de mondkapjes en het aanschafproces van beschermingsmiddelen.

Het doel is dat wekelijks een miljoen mondkapjes worden geproduceerd voor professionals in de gezondheidszorg. De eerste maskers werden op 28 april aangeboden aan minister Van Rijn.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt