Soestdijk gaat schapenwandeling in paleistuin aanbieden

Vorsten

02-07-2020 12:00:35

Het park van paleis Soestdijk gaat deze zomer voor bezoekers nog meer geheimen ontsluiten dan voorheen het geval was. Bezoekers kunnen in augustus samen met een schaapsherder en zijn kudde wandelingen maken over het terrein. Het gaat om twee wandelingen op woensdag en vrijdag, voor in totaal vijftien mensen.

De paleistuinen worden sinds begin dit jaar begraasd door schapen, omdat dit een veel duurzamere manier van bewerken is dan het rondrijden met een grasmaaier. “Er valt heel veel te vertellen over de geschiedenis van het park, de vele bomen en grassoorten en de betekenis van de schaapsherders voor de heides in dit gebied”, legt een woordvoerder van Soestdijk uit.

De wandeling voert langs diverse monumenten in het park en opmerkelijke locaties zoals de Watertoren, het Speelhuisje en de Oranjerie. Het park bij Paleis Soestdijk is in juli en augustus op woensdag en vrijdag sowieso geopend, voor 250 mensen per dag. Bezoekers kunnen een tijdslot reserveren. De kaartverkoop gaat volgens een zegsvrouw hard, maar het is nog niet uitverkocht.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord