Willem-Alexander bezoekt SeniorenStudent

Vorsten

24-09-2015 12:03:00

AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een verrassingsbezoek gebracht aan de Stichting SeniorenStudent in Amsterdam. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

Stichting SeniorenStudent koppelt een student gedurende een jaar als coach, mentor of maatje aan een oudere. Samen ondernemen ze activiteiten en werken ze aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de oudere. De stichting, een maatjesinitiatief, wil zorgen dat de senioren ook na het traject minder eenzaam zijn.

Willem-Alexander sprak tijdens zijn bezoek met de oprichtsters en betrokkenen bij de stichting. Senioren en studenten vertelden over de betekenis van de samenwerking in hun leven.

De oprichtsters van Stichting SeniorenStudent wonnen in mei een prijs uit het Fonds Soldaat van Oranje. Die gaat jaarlijks naar jonge mensen die, net als de Soldaat van Oranje, een sociaal probleem in de samenleving te lijf gaan. Het fonds is ondergebracht bij het Oranje Fonds, waarvan Willem-Alexander en koningin Máxima beschermpaar zijn.

Meer Nederland