Willem-Alexander trots op werk Máxima voor Meer muziek in de klas

Vorsten

16-05-2021 22:17:34

Koning Willem-Alexander is trots op het werk dat koningin Máxima doet voor Meer muziek in de klas. Sinds het project startte hebben nu één miljoen kinderen muziekles. Dat werd bekendgemaakt in het programma Koningin Máxima; een leven vol muziek.

In het NPO 1-programma wordt zondagavond uitgebreid stilgestaan bij de rol van de koningin in het project Meer muziek in de klas. “Toen ze in Nederland kwam, was ze verbaasd dat er geen muziekonderwijs meer was op school”, zei de koning. Daarna vertelde hij dat Máxima voor het veertigste verjaardag het project kreeg aangeboden. In tien jaar is er veel bereikt. “Ik ben trots wat ze daar voor gedaan heeft”, zei Willem-Alexander.

De koning vertelde ook nog dat hij zelf het geluk had dat hij wel muziekles heeft gehad. “Ik ben zelf niet zo’n actieve muzikant”, zegt hij daarover. “Maar ik heb wel leren luisteren naar muziek.” Hij zei dat er met de familie van Máxima altijd muziek wordt gemaakt. De jongste broer van de koningin blijkt ook niet zo’n muzikaal talent. “Als er geen publiek is, kan je geen muziek maken”, aldus de koning. Samen met de broer van Máxima vormt hij dan “een heel enthousiast publiek”.

Máxima zit er overigens niet mee dat haar man niet erg muzikaal is. “Het gaat erom dat je de kans krijgt om van muziek te kunnen genieten”, zei ze op de vraag wie het muzikaalste in de familie is. “Je moet een beetje kunnen meedoen.” En als zelfs dat niet gaat, kun je altijd nog publiek zijn, grapte ze naar Willem-Alexander.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft