Juan Carlos en Sofia openen tentoonstelling

Vorsten

2014-12-03 14:16:00

MADRID – Koning Juan Carlos en koningin Sofia hebben voor het eerst sinds de troonswisseling in juni een officieel gezamenlijk optreden. Samen openen ze woensdag in het Koninklijk Paleis in Madrid een tentoonstelling over ‘het portret in de koninklijke verzamelingen, van Jan van Vlaanderen tot Antonio López’.

In de expositieruimte van het paleis, waar het Spaanse koningspaar na afloop van de eedaflegging door hun zoon koning Felipe VI op het balkon hun laatste gezamenlijke optreden hadden, is een chronologische tentoonstelling ingericht met geschilderde portretten van de Spaanse koningen. Er is een tweedeling gemaakt tussen de vorsten uit het huis Habsburg en de koningen uit het ook nu nog regerende huis Borbón.

Volgens het hof weerspiegelt de tentoonstelling de evolutie van het beeld van de Spaanse koningen. Veel werken zijn gemaakt door meesters uit de geschiedenis van de schilderkunst, onder wie Velázquez, Ribera en Goya. Sluitstuk van de expositie die tot 19 april 2015 is te bezichtigen is, zijn de werken ‘de Droomprins’ van Salvador Dalí en ‘Het gezin van Juan Carlos’ door Antonio Lopéz.

Juan Carlos heeft zijn vrouw begin oktober nog wel in het openbaar ontmoet toen ze op de Puerto del Sol in Madrid een stalletje bemande om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Maar dat optreden was niet van tevoren aangekondigd.


Meer Spanje

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!