Leonor vergeet coronaslachtoffers niet tijdens bezoek aan Somao

Vorsten

17-10-2020 15:13:38

Het Spaans koninklijk gezin heeft zaterdag een bezoek gebracht aan het plaatsje Somao in het noorden van Spanje. Aanleiding was de toekenning van de Exemplary Town of Asturias Award 2020 aan de plaatselijke gemeenschap.

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een stad, plaats of gemeente in de regio Asturië die zich inzet voor het behoud van historisch, cultureel en artistiek erfgoed. De award maakt deel uit van de Prinses van Asturiëprijs, een onderscheiding die elk jaar in de Spaanse autonome regio Asturië wordt uitgereikt door de Prinses van Asturiëstichting.

De 14-jarige prinses Leonor is momenteel erepresident van de stichting achter de prijzen. In die hoedanigheid mocht ze zaterdag ook de gemeenschap toespreken onder goedkeurend toezicht van koning Felipe, koningin Letizia en haar zus Sofia.

Corona

Leonor bedankte in haar toespraak onder meer voor het warme welkom en prees het plaatsje onder meer voor zijn natuurlijke schoonheid en het behoud van zijn geschiedenis. Ook sprak de troonopvolgster kort over de coronacrisis. Volgens de prinses zijn het moeilijke maanden maar is er hoop dat de situatie snel verbetert. Ook zei ze dat de mensen die nog altijd aan het coronavirus lijden niet vergeten mogen worden, net als alle overleden slachtoffers.

Vrijdag was het Spaanse koninklijk gezin al in de buurt, in Oviedo. Daar vond een speciale ceremonie plaats rondom de Prinses van Asturiëprijs.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord