Letizia bij opening tentoonstelling ter ere van Concepcion Arenal

Vorsten

2021-02-16 15:39:35

Letizia was dinsdag aanwezig bij de opening van de nieuwe tentoonstelling ter ere van de Spaanse auteur Concepcion Arenal (1820-1893). De tentoonstelling wordt vertoond in de Nationale Bibliotheek in Madrid vanwege de 200e verjaardag van de feministische en literaire pionier.

Letizia liet zich rondleiden door de tentoonstelling langs de manuscripten en voorwerpen van Arenal. De Spaanse vorstin werd vergezeld door Carmen Calvo, een Spaanse politica en actief feminist.

Arenal was de eerste Spaanse vrouw die aan de Universiteit studeerde. Ook was zij een belangrijk liberaal denker en schreef verschillende boeken waarvoor ze als eerste vrouw ooit in 1861 een prijs kreeg van de Royal Academy of Moral Sciences and Politics. Toen Arenal in 1893 overleed raakten haar boeken en werken veelal op de achtergrond in de geschiedenis van Spanje. De tentoonstelling in de Nationale Bibliotheek is daarom een poging om de vergeten auteur weer onder de aandacht te brengen.

Zowel haar persoonlijke leven als haar werk staat centraal in de tentoonstelling, die een “biografische reis” belooft te zijn. Teksten en manuscripten, die jaren niet vertoond zijn geweest, en andere voorwerpen en beelden die met Arenal te maken hebben zijn te bewonderen.


Meer Spanje

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?