Letizia blij met beperking vakantie Mallorca

Vorsten

30-07-2016 12:02:00

letizia van spanje vakantie

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Die levenswijsheid van voetballer Johan Cruijff geldt ook voor de Spaanse koningin Letizia. Haar man koning Felipe kan eigenlijk geen vakantiedagen opnemen zolang Spanje geen nieuwe regering heeft. Hij moet op afroep bereikbaar blijven en gaat naar verwachting deze week pendelen tussen het traditionele vakantieverblijf paleis Marivent op Mallorca en de thuisbasis Zarzuela in Madrid.

Dat komt Letizia goed uit. De koningin heeft namelijk een hekel aan vakantie vieren op het Balearen-eiland, al decennia vaste prik op de agenda van haar schoonfamilie. Niet zo zeer vanwege Mallorca zelf maar vanwege het totale gebrek aan privacy. Elke stap met de kinderen buiten de deur wordt door toeristen en paparazzi vastgelegd, en daar heeft Letizia geen behoefte aan.

Ze beseft dat de traditie van een koninklijke zomerstop op het eiland in stand moet worden gehouden, maar dan wel zo kort mogelijk. Ze is nu met haar dochters Leonor en Sofia en man Felipe op het eiland voor het verjaardagsfeest van Felipe’s tante Infanta Pilar (80). Daar kan maandag dan traditiegetrouw de fotosessie aan vast worden gekoppeld.

Tot de vaste gebruiken van de koninklijke zomer behoren ook een receptie voor de lokale autoriteiten en maatschappelijke organisaties en het bijwonen van de uitreiking van de Koningscup zeilen. Dat kan mooi komend weekeinde worden gecombineerd, waarna het gezin vrij is om een andere bestemming op te zoeken en koning Felipe vanuit Madrid de gang van zaken rond de vorming van een regering kan volgen.

Meer Spanje