Thaise paleizen sluiten vanwege lockdown voor publiek

Vorsten

04-01-2021 21:48:07

Thailand sluit met ingang van dinsdag een aantal koninklijke paleizen en musea voor het publiek. Dat heeft het Bureau van de Koninklijke Hofhouding bekendgemaakt. De maatregel is onderdeel van de door de regering afgekondigde strengere regels om verspreiding van het coronavirus in te dammen. De hoofdstad Bangkok en 28 provincies gaan daarom in een gedeeltelijke lockdown.

Thailand heeft sinds kort te maken met een enorme stijging van het aantal besmettingen. De Thaise premier generaal Prayuth Chan-o-cha deed maandag een dringend beroep op de bevolking de komende twee weken thuis te blijven en daarmee niet alleen een verdere uitbraak van het virus te voorkomen maar ook de noodzaak van een striktere lockdown. “We willen niet het hele land op slot doen omdat we weten wat voor problemen dat geeft, maar kan iedereen zichzelf daarom niet opsluiten?”, aldus de premier.

In Bangkok gaan het Grand Palace met de tempel van de smaragdgroene Boeddha dicht, alsmede het Koningin Sirikit Textielmuseum. Het Bang pa-in zomerpaleis in Ayuthhaya en het Bhubing-paleis in de provincie Chiang Mai sluiten eveneens voor onbepaalde tijd de deuren, zo maakte de Koninklijke Hofhouding bekend.


Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord