Willem-Alexander bezoekt ziekenhuis in Dirksland

Vorsten

2021-04-13 12:56:38

Willem-Alexander heeft een bezoek gebracht aan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar sprak de koning over de gevolgen van de coronapandemie op de ziekenhuiszorg.

De koning begon het bezoek met een rondleiding door het ziekenhuis, dat voorziet in de medische specialistische zorg voor de inwoners van Goeree-Overflakkee, westelijk Voorne-Putten en Schouwen-Duivenland. Sinds september liggen er continu zo’n 15 tot 23 coronapatiënten op de intensive care en speciale corona-afdelingen van het ziekenhuis.

Willem-Alexander sprak onder meer met verpleegkundigen en internisten van de Acute Opname Afdeling (AOA), waar het afgelopen jaar veel patiënten met een verdenking van corona zijn opgenomen. Ook bracht hij een bezoek aan de speciale corona-afdeling die het afgelopen jaar werd opgericht.

Tijdens de gesprekken werd de koning geïnformeerd over de uitdagingen waar de verschillende teams en medewerkers in het ziekenhuis als gevolg van de uitbraak van corona mee te maken hebben. Zo sprak hij over de strijd voor bedden in een overvolle kliniek en kwamen logistieke uitdagingen op het gebied van isolatiekamers en schoonmaak aan bod.


Meer Vorstenhuizen