Koning Carl Gustaf vergadert vooral in het paleis

Vorsten

18-09-2020 19:39:51

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft zijn agenda na de zomervakantie weer vol opgepakt, al vinden de meeste activiteiten plaats binnen de beslotenheid van het Koninklijk Paleis in Stockholm. En ook daar worden bij ontmoetingen en vergaderingen de in Zweden geldende coranaregels aangehouden, zoals door het hof gedeelde opnamen laten zien.

Zo ontving de koning vrijdagmorgen in het paleis de parlementaire commissie Buitenlandse Zaken van de Riksdag, het Zweedse parlement. Die commissie, die naast de commissievoorzitter nog negen leden telt, kwam op bezoek voor overleg over het buitenlandse beleid en voor bespreking van actuele zaken. De koning is op zijn beurt weer voorzitter van dit bijzondere overleg.

Carl Gustaf hield vrijdag ook een digitale vergadering met vertegenwoordigers van het Zweedse bedrijfsleven om een idee te krijgen hoe dat er door de coronacrisis voor staat en wat de toekomstperspectieven zijn, zowel in eigen land als internationaal. Aan de videobijeenkomst werd ook deelgenomen door kroonprinses Victoria.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.