Prinses Madeleine noemt koningin Silvia haar heldin

Vorsten

24-09-2020 16:58:41

Mijn moeder is mijn heldin. Dat schrijft de Zweedse prinses Madeleine op Instagram. Ze postte haar compliment omdat koningin Silvia tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een toespraak hield over kindermisbruik.

“Het is als koningin niet makkelijk om over seksueel misbruik van kinderen te praten”, zei ze. “Ik heb er de afgelopen twee decennia over gesproken en ik moet toegeven dat ik vaak pessimistisch ben over vooruitzichten op vooruitgang.” Toch blijft Silvia erover praten, zei ze tot besluit van haar speech. “Vanwege mijn kleinkinderen en die van jullie moet ik doorgaan.”

“Mijn moeder is mijn heldin. Ze is een onvermoeibare pleitbezorger voor een einde aan seksueel misbruik en uitbuiting van kinderen”, schreef ‘Madde’. “Deze week spreekt ze op een evenement in de Algemene Vergadering van de VN en dringt ze er bij de wereldleiders op aan de strijd tegen seksueel misbruik en uitbuiting van kinderen op internet en daarbuiten voort te zetten.”

Madeleine postte bij haar tekst een foto van een glimlachende koningin Silvia met een meisje op haar schoot. De prinses roept iedereen op om het voorbeeld van Silvia te volgen en te vechten voor kinderrechten. “Alle kinderen verdienen het om te profiteren van de kracht van de gemeenschap. We moeten samenwerken om kinderen op internet te beschermen”, schrijft de Zweedse royal.

Meer Zweden