Trits huwelijksverjaardagen in Zweedse koninklijke familie

Vorsten

2020-06-07 23:18:25

De Zweedse koninklijke familie begint maandag aan een reeks huwelijksverjaardagen. De weken na de nationale feestdag op 6 juni is populair geweest voor koninklijke huwelijken: aan het begin van de zomer, maar nog voor de vakanties.

Prinses Madeleine, de jongste van de drie kinderen van koning Carl Gustaf, en haar man Chris O’Neill bijten maandag het spits af met hun zevende huwelijksdag. Dat is niet het enige feest dat Madeleine deze week in Florida kan vieren want woensdag wordt ze 38 jaar. Daarmee is de koek nog niet op. Middelste zoontje Nicolas viert maandag 15 juni zijn vijfde verjaardag.

Prins Carl Philip, de enige zoon van het Zweedse koningspaar, markeert zaterdag 13 juni de vijfde verjaardag van zijn huwelijk met Sofia Hellqvist. Samen hebben ze inmiddels twee zoons: de prinsen Alexander en Gabriel. Net als zus Madeleine plaatste Carl Philip zaterdag een nieuwe foto van zijn gezin ter gelegenheid van de viering van de nationale feestdag.

Op 19 juni is er een dubbele huwelijksverjaardag. Niet alleen koning Carl Gustaf (in 1976) koos deze dag voor zijn huwelijk met Silvia Sommerlath, maar ook zijn oudste dochter kroonprinses Victoria deed dat in 2010 toen ze op die datum haar jawoord gaf aan Daniel Westling. Of het koningspaar de 44e trouwdag en het kroonprinselijk paar hun tinnen bruiloft ook daadwerkelijk zullen vieren is in deze coronatijd, waarin veel samenkomsten zijn beperkt, niet bekend.


Meer Zweden

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt