Zweedse koninklijke familie videobelt voor paasgroet

Vorsten

11-04-2020 19:40:57

De Zweedse koninklijke familie heeft elkaar zaterdag getrakteerd op een eigentijdse en originele paasgroet. Deze was geheel aangepast aan de noodzaak om op afstand te blijven van elkaar en benutte de mogelijkheid om met elkaar te contact te hebben via videobellen.

Op deze manier legde de leden van het koninklijk gezin vanuit vier verschillende plekken ook verbinding: kroonprinses Victoria vanuit haar Haga Slott, het koningspaar in Stenhammar Slott, prins Carl Philip met zijn gezin vanuit Stockholm en prinses Madeleine in Florida. Voor de meedraaiende hofcamera ontspon zich een aardig paastoneelstukje, waarin de Zweden hun hele koninklijke familie in ontspannen sfeer te zien kregen.

Victoria opende het videogesprek door iedereen ‘Vrolijk Pasen’ te wensen en daarna richtte ze zich meteen tot haar ouders in Stenhammar, die ze aansprak als ‘opa en oma’. “We hebben het hier goed”, aldus koning Carl Gustaf. Zijn vrouw koningin Silvia viel hem bij door te zeggen “dat we dit vaker moeten doen.” Victoria zei hen met Pasen te zullen missen.

Kaart

Hun oudste kleinkind prinses Estelle liet een kaart zien die ze voor opa en oma had gemaakt. Daarop had ze een lama getekend en een paasgroet geschreven. “Dat is geweldig. Dankjewel”, zei koning Carl Gustaf. Daarna richtte Victoria haar aandacht op Florida, waar prinses Madeleine met haar gezin in de zon zat, waarna het rondje werd afgesloten in Solbacken, bij prins Carl Philip.

De afzonderlijke leden van het koninklijk gezin deelden het filmpje op sociale media en plaatsen er ook foto’s bij die vergezeld gingen van wensen voor een vrolijk Pasen.

Meer Zweden