Blog Justine: Meer Máxima?

Vorsten [sb]

20-10-2016 07:30:46

We horen al regelmatig via mail, per brief of in een persoonlijk gesprek op de Vorstendag wat uw mening is over uw tijdschrift, maar om u nog beter te kunnen bedienen hebben we onlangs een uitgebreid lezersonderzoek gehouden. Via e-mail hebben we 2500 willekeurig geselecteerde abonnees uitgenodigd onze enquête in te vullen. We moesten even geduld hebben voordat het onderzoeksbureau alle resultaten voor ons had verzameld, maar het wachten was lonend. Zo mocht u ons bijvoorbeeld een waarderingscijfer geven en we zijn zeer dankbaar en trots op het resultaat: u geeft Vorsten een 8,1! Een fantastisch cijfer, maar wij zien dit eerder als aanmoediging dan om nu te denken dat we er zijn. Vorsten bestaat alweer bijna 45 jaar en natuurlijk willen we ook de komende decennia dit cijfer behouden of zelfs verbeteren.

De Vorsten-lezer is niet over één kam te scheren, en dat maakt ons werk alleen maar leuker. Sommige lezers willen nog meer aandacht voor koningin Máxima, anderen willen juist meer historie terugzien in Vorsten. Met alle ingrediënten die u belangrijk vindt, proberen wij ieder nummer opnieuw een heerlijk sterrendiner voor u te bereiden, rekening houdend met uw wensen. Wij proberen Vorsten continu te verbeteren. Rubrieken verdwijnen en ontstaan, vormgeving gaat met de tijd mee.
Onveranderd blijft het dna van uw blad. We willen koninklijke verhalen op een koninklijke manier brengen. Soms maken wij veranderingen kenbaar, soms ook niet. Zo wordt Vorsten voortaan op mat papier gedrukt. Het is hetzelfde papier als daarvoor, alleen krijgt het een andere behandeling waardoor het minder glanst. De kosten blijven gelijk, zodat we geen prijsverhoging hoeven in te voeren. Ons voornaamste argument om voor dit nieuwe papier te kiezen, is het feit dat sommige lezers aangaven leesproblemen te ervaren met glanzend papier. Bovendien komen foto’s op dit papier nog beter tot hun recht.
Is Vorsten dan geen glossy meer? Jawel hoor! De term ‘glossy’ verwijst oorspronkelijk naar de glans van het papier, wat ooit heel vernieuwend was. Inmiddels staat glossy voor veel meer dan dat: ook fotografie en vormgeving kunnen voor een glossy uitstraling zorgen. Steeds meer bladen kiezen voor de chique uitstraling van mat papier en Vorsten nu dus ook.
Ook op andere fronten luisteren we graag naar u: op uw verzoek is de Vorsten-agenda terug van weggeweest.

handtekening-justine1

 

Meer Column Justine