Koning bezoekt burgerinitiatieven in Tilburg

Vorsten

2020-02-11 17:05:17

Koning Willem-Alexander bezocht dinsdag verschillende burgerinitiatieven in de gemeente Tilburg. Eerder op de dag was hij samen met staatssecretaris Broekers-Knol op bezoek bij de marechaussee in de haven van Hoek van Holland.

De koning ging in Tilburg onder andere langs bij de Piushaven, waar omwonenden, ondernemers, schippers en de gemeente samen het beheer van de haven voor hun rekening nemen. Ook sprak hij de havenmeester, de oprichtster van een zeilschool en een jonge buurtbewoner die met zijn bootje plastic en ander afval uit de haven vist.

Vervolgens liep de koning door het Spoorpark, een stadspark met een oppervlakte van 7,5 hectare dat wordt onderhouden door inwoners. Hier werd een rondleiding verzorgd, waar de koning werd voorgelicht over het ontstaan van het park. Onderdeel van de rondleiding waren onder andere de stadscamping, het sportterrein en het watersysteem dat regenwater uit de stad opvangt.


Meer Nederland

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.