Koninklijke familie is weer bij uitreiking Prins Claus Prijs

ANP

21/11/2019 8:46 am

De koninklijke familie is ook dit jaar aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien en prinses Mabel zijn op 4 december van de partij in het Koninklijk Paleis Amsterdam, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekendgemaakt.

Constantijn reikt als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds de prijs uit aan beeldend kunstenaar Kamala Ibrahim Ishag uit Soedan. Ishag wordt gezien als pionier van de Afrikaanse beeldende kunst. Volgens de Prins Claus Prijzen Commissie inspireren haar kunstwerken de toeschouwer om onder de objectieve fysieke verschijningsvormen van ons bestaan de diepere lagen te zien. Naast de hoofdlaureaat ontvangen ook zes andere laureaten hun prijs uit handen van de prins.

Met de jaarlijkse prijzen eert het fonds kunstenaars, denkers en organisaties die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land. Vorig jaar ging Market Photo Workshop uit Zuid-Afrika, een opleidingsinstituut en cultureel platform in Newtown, er met de Grote Prins Claus Prijs vandoor.

Gratis voor jou


Meer Nederland