Detmold klaar voor uitvaart prins Armin

Vorsten

30/08/2015 2:13 pm

DETMOLD – In het Duitse Detmold zijn de voorbereidingen in volle gang voor de uitvaart maandagmiddag van Armin Prinz zur Lippe. Deze stierf anderhalve week geleden twee dagen na zijn 91e verjaardag na een kort ziekbed. De afgelopen dagen is door de bevolking van Detmold en het omliggende voormalige vorstendom Lippe uitgebreid gebruik gemaakt om afscheid te nemen van prins Armin.

De prins was een volle neef van de Nederlandse prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Hun vaders waren broers, waarbij Armins vader als Leopold IV de laatste regerende vorst was van Lippe. De naam Lippe-Biesterfeld wordt ook nu nog gebruikt door leden van de Nederlandse koninklijke familie, zoals de prinsessen Irene en Christina en de kinderen van prins Maurits.

De bevolking van Lippe, waar zoals in alle Duitse vorstendommen en koninkrijken in 1918 een einde kwam aan de monarchie, is uitgenodigd bij de uitvaart in de Christuskirche aanwezig te zijn. De lokale politie heeft gewaarschuwd voor verkeershinder en gesloten parkeergarages om ook de auto’s van genodigden te kunnen parkeren.

Gratis voor jou


Meer Niet-regerend