Speciaal gedicht geschreven voor Richard III

Vorsten

24/03/2015 5:09 pm

LEICESTER – Benedict Cumberbatch zal donderdag tijdens de herbegrafenis van koning Richard III in de kathedraal van Leicester een gedicht voorlezen, meldt de BBC.

Het gedicht dat de acteur zal voorlezen is speciaal voor de overleden koning geschreven door de Britse dichteres Carol Ann Duffy. Het gedicht heet Richard en telt veertien regels. De kathedraal laat weten dat Benedict uitkijkt naar het moment dat hij het gedicht mag voordragen, datzelfde geldt voor Duffy. “Het is een eer om bij deze gelegenheid betrokken te zijn”, laat zij weten.

Cumberbatch kruipt binnenkort in de huid van de vorst. Dat doet hij voor een serie van de BBC. Volgens de kathedraal is de acteur dan ook erg geïnteresseerd in het leven van Richard. Benedict is overigens een verre afstammeling van koning Richard III, zo onthulde de universiteit van Leicester onlangs.

Afscheid

In de afgelopen dagen hebben veel mensen in de kathedraal al afscheid genomen van de middeleeuwse koning. De kist met de overblijfselen van Richard arriveerde zondag bij de kathedraal.

De koning, de laatste uit het huis Plantagenet, sneuvelde in 1485. Hij was de laatste Engelse vorst die op het slagveld het leven liet. Richard, die slechts twee jaar regeerde, werd in een haastig gedolven graf begraven. De locatie daarvan bleef eeuwen een raadsel, totdat zijn skelet drie jaar geleden onder een parkeerterrein in Leicester werd gevonden.

Gratis voor jou


Meer Overig