Kindernaam George wint aan populariteit

Vorsten

2015-08-17 11:10:00

LONDEN – In Engeland en Wales zijn het afgelopen jaar meer jongetjes geboren die de naam George hebben gekregen. The Telegraph schrijft dat de naam van de zoon van de Hertog en de Hertogin van Cambridge inmiddels populairder is dan die van William.

In een lijstje van het Office for National Statistics met de meest populaire kindernamen in 2014 staat de naam van George op de zevende plek. Vorig jaar stond de naam nog op de tiende positie. William was het afgelopen jaar wat minder populair, vorig jaar stond de naam op de achtste plek, dit jaar staat William op plek tien.

The Telegraph meldt dat het lijstje van tien meest populaire jongensnamen wordt gedomineerd door de namen van de royals. Harry staat op de derde plek. De meest populaire jongensnaam is Oliver, gevolgd door Jack.

In het lijstje van tien meest populaire meisjesnamen komt de naam van prinses Charlotte nog niet voor, maar volgens de Britse krant zal de naam van de dochter van William en Catherine volgend jaar zeker in het lijstje voorkomen.


Meer Overig

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig