Willem-Alexander tekent in Griekenland

Vorsten

21-08-2020 18:44:44

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag vanuit Griekenland een Koninklijke Boodschap aan de Tweede Kamer bekrachtigd. Dat blijkt uit de website van de Tweede Kamer waarop de door Willem-Alexander digitaal ondertekende boodschap over de ‘Tijdelijke wet notificatieapplicatie covid-19′ werd gepubliceerd.

De koning plaatste zijn handtekening in zijn vakantiehuis in Ermionida, zo blijkt uit de datering van de Koninklijke Boodschap omtrent de “tijdelijke bepalingen in verband met de inzet van een notificatieapplicatie bij de bestrijding van covid-19 en waarborgen ter voorkoming van misbruik daarvan’. Een maand geleden, op 13 juli, had Willem-Alexander over de maatregelen ter bestrijding van de epidemie ook al gecommuniceerd met de Kamer, eveneens vanuit Griekenland.

De koning vertelt nooit waar hij de vakantie doorbrengt maar publicaties in de Staatscourant en bij de Kamer onthullen af en toe toch zijn verblijfplaats, zoals dat vroeger ook het geval was tijdens buitenlandse vakanties van koningin Beatrix. Er zijn veel wetten en besluiten ondertekend in het Oostenrijkse wintersportoord Lech en de Italiaanse ‘podere’ in Tavarnelle.

Beatrix deed dat niet op een iPad, zoals haar zoon nu, maar op papier of fax dat ze ter ondertekening kreeg voorgelegd door een op dat moment ook in Italië verblijvende functionaris van het Kabinet van de Koningin. Na de troonswisseling in 2013 is dat gebruik afgeschaft omdat Willem-Alexander digitaal kon tekenen, waarna het betreffende document na terugkeer in Nederland nog een échte handtekening krijgt.


Meer Uncategorized

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord