Alles klaar voor prinselijk huwelijk in Rome

Vorsten

05-07-2014 12:29:00

ROME – Bij de basiliek Santa Maria in Trastevere in Rome zijn zaterdag al vroeg de laatste voorbereidingen begonnen voor de inzegening van het huwelijk van de Belgische prins Amedeo en Lili Rosboch von Wolkenstein.

Voor de kerk stonden bestelwagens met extra stoelen voor de koninklijke bruiloftsgasten zodat ze niet op de harde kerkbanken hoeven te zitten. De andere genodigden krijgen overigens ook enig comfort. Voor hen werden stapels zitkussens binnengedragen. In de kerk liepen zaterdagochtend nog televisieploegen rond en ook toeristen konden er nog kort terecht. Met de versiering van de kerk moest toen nog worden begonnen.

De Romeinse politie sloot om 14.00 uur het plein voor de basiliek af. Alleen genodigden waren daarna nog welkom. Er zijn flinke veiligheidsmaatregelen genomen, aldus een zegsman van het bruidspaar. De Belgische koninklijke familie is, op koningin Fabiola na, in zijn geheel aanwezig, met ereplaatsen voor Amedeo’s peetvader en oom koning Filip en zijn peettante en oma, koningin Paola.

Uit Roemenië komt prins Nicolae, die meteen ook bekendmaakte waar het feest wordt voortgezet na de huwelijksmis: Villa Medici. Dat had geheim moeten blijven, en de media werden meteen verzocht daar uit de buurt te blijven.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord