Albert betreedt in Parijs historische grond

Vorsten

2015-09-20 11:17:00

PARIJS – Prins Albert II van Monaco heeft zaterdag in het kader van Open Monumentendag een bezoek gebracht aan de ambtswoning van de Franse premier in Parijs. De vorst was daartoe door Manuel Valls uitgenodigd vanwege de bijzondere historische relatie tussen het Monegaskische vorstenhuis en het ‘Hôtel Matignon’.

Dat stadspaleis kwam in 1725 gereed en werd bewoond door prinses Louise-Hippolyte van Monaco en haar echtgenoot Jacques IV de Matignon. Die waren tien jaar eerder in het huwelijk getreden, nu dus precies 300 jaar geleden. Jacques nam de familienaam Grimaldi van zijn echtgenote aan, en toen zij stierf volgde hij haar in 1731 op als Jacques I van Monaco. Twee jaar later droeg hij de troon over aan zijn meerderjarig geworden zoon, prins Honoré III.

Om stil te staan bij dat stukje familiegeschiedenis kwam Albert naar Parijs, waar hij zich samen met premier Valls mengde onder de honderden bezoekers van de ambtswoning. Ook bekeken ze een minitentoonstelling met documenten uit die periode afkomstig uit het huisarchief van de Grimaldi’s, en de prinselijke verzamelingen.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig