Ayako stelt trouwdatum ook formeel vast

Vorsten

19-09-2018 17:28:00

De Japanse prinses Ayako heeft woensdag andermaal ‘ja’ gezegd tegen het aanzoek van Kei Moriya. Dat betekent dat het voor 29 oktober geplande huwelijk definitief kan doorgaan. De instemming van het achternichtje van de keizer kwam bij de zogenoemde ‘Kokki no Gi’-ceremonie, waarin het eerdere huwelijksaanzoek en de datum op traditionele wijze worden bevestigd.

Kei kwam ook niet zelf naar de residentie van Ayako en haar moeder prinses Takamado in Tokio, maar stuurde een familielid als zijn boodschapper. “Ik accepteer het dankbaar”, aldus het antwoord van de 28-jarige Ayako.

De prinses heeft voor het huwelijk nog een aantal rituele verplichtingen, zoals het eer betonen bij de drie keizerlijke voorouderheiligdommen in het terrein van het Keizerlijk Paleis. Deze ceremonie, ‘Kashikodokoro Koreiden Shinden ni Essuru no Gi’ geheten, markeert voor Ayako het afscheid van het lidmaatschap van de keizerhuis. Na haar huwelijk is ze geen prinses meer maar gewoon ‘mevrouw Moriya’.

Voor de bruiloft is er ook nog een ‘Choken no Gi’ plechtigheid waarin ze formeel afscheid neemt van en respect betuigt aan keizer Akihito en keizerin Michiko. Het huwelijk is verspreid over twee dagen, zo liet het Keizerlijk Hofagentschap weten. Op 29 oktober is de eigenlijke plechtigheid in het Meiji heiligdom en een dag later wordt in het hotel New Otani een diner gehouden waarbij ook kroonprins Naruhito en zijn vrouw Masako worden verwacht.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft