Baby voor Nicolae en Alina-Maria van Roemenië

Vorsten

08/11/2020 10:30 am

Alina-Maria van Roemenië heeft zaterdag in Boekarest het leven geschonken aan een dochter, Maria-Alexandra. Dat heeft haar man Nicolae van Roemenië zondagochtend bekendgemaakt. Moeder en kind maken het goed, aldus de kleinzoon van de laatste Roemeense koning Mihai.

Het meisje is om 20.05 uur geboren in het Polizu-ziekenhuis in de Roemeense hoofdstad. Nicolae liet in de geboorteaankondiging weten dat dit een heel speciaal moment is “voor onze familie”. Alina-Maria en hij waren dankbaar voor de steun en het enthousiasme dat Roemenen de afgelopen tijd hadden gegeven, maar vooral ook voor de inspanningen van de medische staf tijdens deze moeilijke tijden.

Nicolae de Roumanie, zoals zijn officiële naam luidt, is de enige kleinzoon van de in december 2017 overleden koning Mihai. Nicolae werd twee jaar eerder door zijn grootvader zijn prinsentitel ontnomen en geschrapt in de theoretische troonopvolging. In Roemenië wordt Nicolae echter nog steeds aangeduid als prins en wordt hij met zijn jonge gezin gezien als de toekomst voor het koningshuis.

Zijn tante Margareta, die nu aan het hoofd staat van het koningshuis en in die hoedanigheid ook wordt erkend door de staat, heeft zelf geen kinderen.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen