Braziliaanse prins vecht voor leven na besmetting

Vorsten

28-03-2020 20:34:06

De Braziliaanse prins Antônio van Orléans-Braganza vecht in het ziekenhuis van Rio de Janeiro voor zijn leven na besmetting met het coronavirus. Dat heeft een woordvoerder van het voormalige Braziliaanse keizershuis zaterdag bekendgemaakt. Prins Antônio (69) is al enkele dagen ziek maar ligt nog niet op de intensive care.

De prins is gehuwd met de van oorsprong Belgische prinses Christine de Ligne, die via haar moeder, wijlen prinses Alix van Luxemburg, is verwant aan het Luxemburgse vorstenhuis en aan de familie Bourbon-Parma. Antônio en Christine hadden vier kinderen, van wie de oudste zoon Pedro in 2009 omkwam bij een vliegramp met een Air France-toestel dat boven de oceaan neerstortte op weg van Brazilië naar Parijs.

Het keizershuis vindt zijn oorsprong in het Portugese koningshuis, dat begin negentiende eeuw tijdens de Franse bezetting van Portugal naar de Zuid-Amerikaanse kolonie verkaste. In later jaren ging een deel van de familie daar zelfstandig verder totdat op 15 november 1889 in Brazilië de monarchie werd afgeschaft. De oudste broer van Antônio, prins Luiz (81), claimt aan het hoofd van de keizerlijke familie te staan.

Het coronavirus heeft de afgelopen weken verschillende leden van vorstenhuizen getroffen. De Britse troonopvolger Charles (71) en prins Albert II van Monaco (62) zijn ook besmet, aartshertog Karl van Oostenrijk (59) is net genezen verklaard en prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma (86) is afgelopen donderdag aan het virus overleden.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft