Eerste openbare optreden nieuwe Thaise koning

Vorsten

2016-12-02 09:32:00

De nieuwe koning Vajiralongkorn van Thailand, heeft zijn eerste openbare optreden achter de rug. De vorst stond vrijdagmorgen in het koninklijk paleis in Bangkok tijdens een religieuze ceremonie stil bij de eerste vijftig dagen zonder zijn vader koning Bhumibol. Die stierf op 13 oktober op 88-jarige leeftijd.

Tijdens de ceremonie, die live werd uitgezonden op de Thaise televisie, werd Vajiralongkorn bijgestaan door leden van de koninklijke familie. Volgens de krant Bangkok Post waren onder anderen de jongere zus van de nieuwe koning, prinses Maha Chakri Siridhorn, en zijn eerste vrouw prinses Soamsawali bij de herdenking.

Vajiralongkorn arriveerde in processie bij het paleis. Langs de straten naar het paleis stonden ambtenaren, gekleed in de rouwkleuren zwart en wit, toen het konvooi van de nieuwe koning passeerde, meldt Reuters.

Vajiralongkorn werd donderdag formeel tot koning uitgeroepen. De koning, die voluit Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun heet en de dynastieke naam Rama X kreeg, is met terugwerkende kracht vanaf 13 oktober koning van Thailand. Eind volgend jaar, na de crematie van Bhumibol, wordt Vajiralongkorn formeel gekroond. In het hele land worden al foto’s van de nieuwe koning opgehangen.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig